STICHTING

CLC

ARNHEM PO

SAMEN Opleiden

Missie
'Samen de kwaliteit van het onderwijs in de regio Arnhem blijven verbeteren, met aandacht voor de diversiteit van leerlingen en context van scholen, daar staan we voor!'

SAMEN Opleiden

Stagiaires en startende leraren zijn verrijkend voor leerlingen en schoolteams. Zij brengen een nieuwe blik en andere dynamiek in de klas en school. Voor de aanpak van het lerarentekort is het belangrijk dat studenten en starters goede ervaringen opdoen in de praktijk. CLC wil samen met partners de (afgestudeerde) studenten boeien en binden aan het onderwijs in de regio Arnhem.

In het programma ‘Samen Opleiden’ werkt CLC samen aan de opleiding en begeleiding op de werkplek van studenten en startende leraren in de regio Arnhem. Met de HAN Academie Educatie vormen de schoolbesturen Flores Onderwijs en Delta Scholengroep een partnerschap. Maar er zijn ook andere partners waar CLC mee samenwerkt of in de nabije toekomst wil samenwerken.

  • ‘Studenten brengen nieuwe ervaringen in de klas en diversiteit in de schoolteams’

  • ‘Samen opleiden van leraren die klaar zijn voor wat de toekomst van ze vraagt’

  • ‘Studenten in de school geeft een nieuwe dynamiek’

Praktijk

voorbeelden

1

VERHALEN UIT DE KLAS

Student aan het woord.  Dehny van de Pabo Arnhem vertelt vol passie waarom hij voor de PABO heeft gekozen en waarom het beroep leerkracht zo’n mooi ambt is.  ‘Ik vind het fijn kinderen iets mee te geven naar de toekomst.’

Bekijk hier het filmpje.

2

WIJKGERICHTE AANPAK

Vanaf schooljaar 2021-2022 vindt de begeleiding van stagiaires en coaching van mentoren wijkgericht plaats. De instituutsopleider van de Pabo is daarbij meer op de school te vinden. Dit om samen met de schoolopleider te werken aan de ontwikkeling en uitvoering van het praktijkprogramma van opleidingsactiviteiten (zoals intervisie, workshops, werkbezoeken).

Lees hier het artikel
‘Wijkgerichte aanpak Samen Opleiden’

3

ONDERWIJSLOKET

Werken in het onderwijs is prachtig. En zoveel meer dan ‘voor de klas staan’. Als leraar ben je ook coach. Of artiest. Groepsleider, ondernemer, kunstenaar, inspirator….. Wil jij ook een baan waar je al je talenten in kwijt kunt?

Onderwijsloket regio Arnhem is hét startpunt voor een loopbaan in het primair en speciaal onderwijs. Ontdek jouw mogelijkheden en word (zoveel meer dan) leraar!

https://onderwijsloketarnhem.nl/

4

VERBINDING BEWEGINGSONDERWIJS

Studenten van de Pabo-ALO brengen een extra kwaliteit in de school. Zij zijn breed inzetbaar:  voor de klas, in de gymzaal én op het sportveld. Met het programma Bewegen, Gezondheid en Sport willen we meer stagiaires bewegingsonderwijs en startende vakdocenten binden aan het Arnhemse onderwijs. In dit filmpje zie je Teun. Teun volgt de dubbele lerarenopleiding Pabo-ALO.
Loading...

Contact

Bianca Koster
Programmamanager Samen Opleiden & Arbeidsmarkt Onderwijs
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06 51449527

Onze partners